Over ons

 

Wij zijn Hanny en Piet Steijn, woonachtig in Hem Noord Holland.

In 2009 hebben we het chalet laten bouwen omdat we meer vrije tijd kregen door de verkoop van een deel van ons bedrijf.
We konden een bouwperceel kopen aan een mooi bergweggetje in Stadl an der Mur. In Stadl  zijn meer van dit soort chalets gebouwd in een parkje, maar ons chalet staat niet op het park, maar aan het bergweggetje. De bouwwijze noemt men “naturbau” omdat het geheel is opgetrokken uit hout wat in de regio groeit. De buitenmuren van Lariks en binnen alles van vurenhout.

We waren niet per sé Oostenrijk liefhebbers, maar zijn dat in de loop der jaren wel geworden. De vriendelijke mensen, “terug in de tijd”. Het heerlijk vierseizoenen klimaat , de rust en de ruimte en de bergen zijn ons steeds meer gaan bekoren.
Het regent er gerust wel eens, maar het grote aantal zonuren in alle jaargetijden is zo heerlijk.

De wintersport op de mooie pistes van de Kreischberg en de Turracher Hõhe ervaren we als een welkome onderbreking van de herfst en winter in Nederland. Het geeft ons zoveel energie.

In het voorjaar, zomer en herfst genieten we enorm van de wandelingen in de bergen en de mooie rustige plekjes, de bergstroompjes en de reeën die je met een beetje geluk kunt spotten. Verlaten boerderijtjes hoog in de bergen waar je heerlijk kunt uitrusten en van het uitzicht genieten.

De foto hiernaast is genomen bij Jan Veldhoen van de Kelder van de Coningh tijdens een wine and dine bij Jan in de tuin.  Jan is importeur van fantastische kwaliteitswijnen uit Oostenrijk. Ook daar zijn we liefhebber van geworden. www.dekeldervandekoningh.nl

 Als laatste zijn we enorm dankbaar voor de mooie recensies in het gastenboek van onze gasten.